Кметът на Габрово в готовност да подаде оставка

Кметът на габрово Таня Христова съобщи пред медиите, че е готова да подаде оставка, ако се наложи. Христова подчерта, че в Габрово няма ромско гето, махала или училище. В петък Общинският съвет е приел декларация по отношение на възникналия протест.

“Вчера по време на извънредната сесия на Общинския съвет се реши единодушно и се изготви обръщение към гражданите, с което категорично заяви, че внушенията и манипулациите за това, че в Габрово целенасочено и организирано се внасят или привличат роми, е невярно твърдение. Категорично се заявява, че в Габрово няма ромски гета, махала, нито ромско училище. (…) В Габрово няма концентрирано присъствие на роми. Хора, които живеят незаконно – нямам такава информация”, каза тя.

Таня Христова уточни, че едно от изискванията, за да получиш общинско жилище в града, е да си живял е него поне 10 години.

Тя беше категорична, че в Габрово няма настанени лица в незаконни жилища. “В момента продължава мероприятие, започнало в предишни години, за събаряне на незаконни сгради”, обясни Христова и потвърди, че и тези дни са били събаряни сгради.

„Най-важното, което трябва да направим сега, е да върнем реда и спокойствието в Габрово”, заяви кметът.

Автор: Фифи Иванова

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 − 6 =