Кога трябва да се храним, за да сме в перфектна форма

Храненето е в основата на живота. Всички жизнени процеси са свързани с хранителните вещества, които си набавяме през деня. От тяхното количество и качество зависи как ще работят системите и органите в тялото.

Храната е не само енергия за тялото, тя е и лекарство за болестите. Не случайно в древната китайска медицина е било основно схващането: ако храната не помогне при някое страдание, трябва да се приложат лекарства. Вярно е и обратното: както може да лекува, така храната може и да разболява. По тази причина съществуват диетологията, както и предписанията за различни по вид и действие хранителни режими.

Съществуват диети за отслабване, диети при заболявания, пречистващи диети, разтоварващи диети – всички усилия са насочени към намиране на правилния хранителен режим, който да осигури на тялото възможност да работи безпроблемно

>> Свали излишните килограми, изгори излишните мазнини и стегни корема само с един продукт. GOLD SARMS CARDARINE. 

Тези практики са познати от дълбока древност. Препоръки за правилно хранене се откриват в Библията, Корана и други свещени текстове под формата на ръководства коя храна не бива да се яде по религиозни причини. Тези съвети всъщност насочват вярващите да ограничават или изключват храни, неподходящи за климата или други особености на региона, населяван от последователите на съответното учение. Тези препоръки се следват и до днес.

В препоръките за правилно хранене съществува и една обща обединяваща тема – кога е най-подходящо да се и в какви количества. Най-доброто време за хранене е еднакво за всички географски точки, въпреки климатичните различия. Ще го представим за трите основни хранения за деня.

Закуска
Най-доброто време за закуска като фиксиран час е между 7.00 часа и 8.00 часа. Не е добре да се закусва след 10.00 часа, организмът вече страда от липсата на храна, която да превърне в енергия.

Това, което трябва да се спазва за закуската е, че се закусва до половин час след ставане от сън.

Обяд

Най-доброто време за обяд е от 12.30 часа до 14.00 часа. Обядът след 16.00 часа се смята за твърде късен. За ориентир кое е най-доброто време за второто основно хранене през деня трябва да се вземе препоръката, че между закуската и обяда трябва да са минали 4 часа.

Вечеря
Идеалното време за вечеря е между 18.00 часа и 21.00 часа. Късно е да се вечеря след 22.00 часа. Добре е да се взима предвид изискването, че между вечерята и времето за лягане трябва да има поне 3 часа. За хората, които имат проблеми с храносмилането, това време трябва да се удължи поне с 1 час.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × five =