Кой зеленчук предотвратява рак според учените?

Vegetables and fruits large overhead mix group on colorful background in studio

Учени от САЩ обявиха какъв вид зеленчуци могат да помогнат, за да се спре развитието на рак.

Изследването е проведено от американски учени от държавния университет в щата Охайо. По техните думи експериментът е проведен върху мишки. Гризачите били облъчвани с ултравиолетови лъчи, а след това им давали храна със специална добавка под формата на смлян на прах зеленчук.

Установено е, че мишките, в храната на които имало добавка с домати на прах, развили 50% по-малко тумори. Проучванията показали, че доматите са много полезни за превенция на рака, защото съдържат каротеноиди. Те могат да се натрупват под кожата на човек и да абсорбират излишното количество UV.

По този начин, за да се намали значително риска от рак на кожата, трябва да се ядат домати всеки ден. Учените отбелязват обаче, че само с употребата на домати е невъзможно пълното излекуване от рак

Автор: vivian

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 + 8 =