Коли в София се обръщат по таван заради опасни маркировка и мантинела

Aвтомобили се обръщат по таван заради опасни маркировка и мантинела.

Това се случва на бул. „Никола Мушанов” в София след светофара при отклонението за болница „Надежда”. Във въпросния участък пътното платно внезапно се стеснява. А хоризонтална маркировка свършва в бетонна мантинела, чието начало е скосено. Липсва и знак, който да предупреждава шофьорите за опасността, съобщава NOVA.
Така не са рядкост случаите, когато автомобилите се качват на мантинелата и буквално излитат във въздуха преди да паднат по таван или ако водачите имат късмет само карат на две гуми.

Един от хората, които са претърпели подобен инцидент, е актьорът Васил Кожухаров. Той шофирал около 100 метра на две гуми. И едва избегнал сблъсък с намиращата се наблизо бензиностанция.

„Имахме две възможности или да се изпързаляме на десните врати на джипа, или да се търкаляме през бензиностанцията. Спаси ни това, че аз инстинктивно контрирах колата и тя си „стъпи” на гумите. Но откъснатото ляво колело ни завлече и се пързаляхме чак до бензиностанцията”, обясни актьорът в предаването „Здравей, България”.

„Спазвам правилата. В мъгла единственият ориентир е линията. А тя ме води в бетона”, посочи Кожухаров, който има златен талон и това е първото му произшествие на пътя от много години насам.

От общината твърдят, че се взимат мерки, но те са недостатъчни да се предотврати опасността.

„Многократно обезопасяваме точно тази скосена колона. Може би най-бързо изчезващият знак и светлоотразителни табели. Вече ще предложа на „Транспортна инфраструктура” от тези „гъбки”, които са на бул. „Константин Величков”, да бъдат поставени до светофара, за да може хората още оттам да разбират, че се променя линията на движението на пътя”, коментира кметът на „Красна поляна” Иван Чакъров.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fifteen + 7 =