Компании за милиони напускат Великобритания

Британският новинар Гардиън съобщи, че редица компании се оттеглят от Великобритания заради Брекзит. Това се дължи на хаосът, който в момента е реалност в британския политически живот.

182-годишната британска фериботна компания P&O обяви, че изтегля корабите си от британските регистри. Шестте ферибота ще плават под кипърски флаг, защото така компанията ще запази данъчни облекчения, които предоставя Европейския съюз.

Технологичният гигант Сони също напуска. Японската компания обяви, че мести европейската си централа от Лондон в Амстердам, за да не бъде засегната дейността й от Брекзит.

Много коментари предизвика преместването на централата на компанията на британския милиардер Джеймс Дайсън от Великобритания в Сингапур.

Дайсън е един от големите поддръжници на Брекзит и от самото начало призоваваше политиците страната да напусне без споразумение с Брюксел. Компанията му за иновативни прахосмукачки и сешоари има около 4500 работници във Великобритания. Милиардерът не каза защо мести щаба й, но обяви, че няма да има съкращения.

Автор: Фифи Иванова

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × one =