Космически телескопи на НАСА намират доказателства за възможна луна извън Слънчевата система

Космическите телескопи Хъбъл и Кеплер са открили първата луна, открита извън Слънчевата система, съобщи НАСА в прессъобщение в сряда.

“Този кандидат эа Луна, който е на 8000 светлинни години от Земята в съзвездието Cygnus, орбитира планета с газови гиганти, която на свой ред орбитира звезда, наречена Кеплер-1625”, се казва в съобщението. “Изследователите предупреждават, че лунната хипотеза е ориентировъчна и трябва да бъде потвърдена от последващи наблюдения на” Хъбъл “.”

Доказателство за луна е било открито чрез наблюдаване на флуктуациите на светлината, тъй като небесното тяло преминава пред планетата-гост, феномен, известен като транзитен сигнал. Същата техника се използва за откриване на екзопланети при пресичане на пътеки с хост звезда, добави изданието.

Доказателства за това, което може да е първото откритие на луна, обикаляща около планета извън нашата слънчева система, бяха открити в данните от телескопите.

Ексмоновете обаче са по-трудни за откриване, защото те са по-малки, което означава, че транзитният сигнал е много по-слаб, отбелязва изданието. В допълнение, пътищата на лунните орбити обикновено се различават при всяка реэолюция.

В най-новото откритие изследователите откриха един пример на планета Кеплер-1625b на транзитен подпис с интригуващи аномалии, което предполага наличието на луна.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 − ten =