Липоевата киселина и нейния ефект върху черния дроб

Когато човек има очевидни проблеми с черния дроб, то тялото престава да произвежда липоева киселина (с други думи витамин N).

Болести на черния дроб

Болести на черния дроб – термин, който описва широк спектър от проблеми, които възникват в черния дроб. Често чернодробните заболявания са много опасни и имат летален изход, защото черният дроб е филтър за нашето тяло. Помогнете на черния дроб да бъде очистен с алфа-липоева киселина.

Черният дроб е много важен орган, защото засега зааега няма медицинска процедура, която да позволи на човек да живее без черен дроб. Черният дроб може да бъде частично отстранен или трансплантиран, но с усложнения и сложно медицинско лечение. Основната функция на черния дроб е да детоксикра тялото от токсини, а токсините навлизат в тялото ни чрез храна, алкохол и дихателните органи.

Също така, черният дроб синтезира протеини и произвежда биохимични вещества, участващи в процеса на храносмилане и метаболизъм. Чернодробните заболявания се придружават от пожълтяване на кожата, което се дължи на повишаване нивото на билирубин (жлъчен пигмент) в човешкото тяло. Обикновено тялото разгражда хемоглобина на мъртвите клетки, което повишава нивото на билирубин, което черният дроб детоксикра и отстранява от тялото. При чернодробни заболявания, процесът на детоксикация е спрян и всички отрицателни вещества навлизат в тялото. Основните заболявания на черния дроб: цироза на черния дроб, чернодробна фиброза, абсцес на черния дроб, хепатоза, хепатит.

Симптоми на чернодробни проблеми

Има много симптоми, които показват проблеми с черния дроб. Но най-вече симптомите се изразяаат чрез външния вид на пациента:

  • лош дъх
  • неприятна миризма на тялото
  • плака на езика
  • сърбеж на кожата
  • червени, подути очи
  • тъмни кръгове под очите
  • розово акне
  • кафяви петна по тялото

Липоева киселина

Липоевата киселина или алфа-липоевата киселина е витаминно вещество, което участва в много биохимични процеси в човешкото тяло. Липоевата киселина участва в метаболизма на протеини и мазнини. Тя е неразделима част от много ензимни системи и необходимата субстанция за производство на енергия при трансформацията на въглехидрати.

Алфа-липоевата киселина е антиоксидант, който позволява съхраняването на други антиоксиданти, например витамини Е и С. Повишава отделянето на тежки метали и токсични съединения от организма.

Малко история

Алфа-липоевата киселина е открита през 1948 г (изолирана е от дрожди и черен дроб) и започва да се синтезира през 1952 г. По-късно започват изследвания и се оказва, че липоевата киселина понижава кръвната захар, така че може да се използва при диабет. Проучванията, изследващи ефекта на липоевата киселина върху черния дроб започват през 1977 г. Оказва се, че липоевата киселина има положителен ефект върху чернодробните заболявания, включително хроничните.

Как действа липоевата киселина?

Хората, страдащи от хронични чернодробни заболявания, постоянно се борят със свободните радикали. Неутрализаторите на свободните радикали, с други думи, антиоксидантите, спомагат за поддържането на черния дроб. Липоевата киселина не само защитава черния дроб, но също така възстановява целостта на чернодробните клетки.

Опитахте ли най-мощния продукт за възбуждане – Erection Oral Jelly Той е под формата на орално желе, е изключително удобен за употреба. Той е безвреден и е изцяло на билкова основа. В състава на Erection Oral Jelly влиза и есктрактът от глог.

Липоевата киселина е коензим от редица ензими, които регулират метаболизма на липидите (мастни) и въглехидратите. Има липотропен ефект, който птедотвратява мастната дегенерация на черния дроб и премахва излишната мазнина от черния дроб. С помощта на липоевата киселина се намалява консумацията на глутатион (най-важният интрахепатален антиоксидант), което има положителен ефект върху чернодробната функция при заболявания като хепатит и хепатоза.

Най-необходимите “чернодробни” витамини – С, Е и липоева киселина. Липоевата киселина е подобно на витамин С съединение, без което е невъзможен нормалният метаболизъм на въглехидратите и мазнините. Подобрява функциите на черния дроб и намалява ефекта върху организма на “чернодробни” отрови. Липоевата киселина е част от много продукти.

Къде е липоевата киселина?

Липоевата киселина се съдържа в много храни, като (мг на 1 кг):

  • карантия – 1000 микрограма
  • говеждо месо – 725 мкг
  • черен дроб (говежди) – 3000-7000 мкг
  • мляко – 500-1300 мкг
  • ориз – 220 мкг
  • спанак – 100 мкг
  • бяло зеле – 150 мкг

Липоевата киселина също се среща в такива продукти:

  • броколи
  • картофи
  • моркови
  • цвекло
  • мая

Липоевата киселина се произвежда от човешкото тяло в малки количества. Недостигът на липоева киселина в организма може да възникне при цироза на черния дроб и други чернодробни заболявания.

Липсата на липоева киселина може да се запълни с таблетки или капсули, които се продават в аптеките.

Дневната доза липоева киселина

Повечето проучвания показват, че дневната доза липоева киселина за здрав човек е 10-50 мг. За хора, които имат проблеми с черния дроб – 75 мг, а за диабетици – 200 -250 мг.

Предозиране с липоева киселина

Високите дози липоева киселина, като всички антиоксиданти, могат да причинят увреждания в човешкото тяло. В случай на предозиране, симптомите са:

  • киселини в стомаха
  • болка в стомаха
  • лошо храносмилане
  • обрив.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

six − one =