Лютиви продукти – идеален избор в жегите, казват експертите

В горещините, експертите препоръчват да консумираме пикантни храни за охлаждане на тялото, ускоряване на метаболизма с около 20%, изгаряне на калории и эа засилва е на имунната система, предава The Daily Mail .

Капсацинът в лютия червен пипер, например,се свързва с TRPV1 рецепторите в устната кухина, които изпращат предупредителни сигнали към мозъка за опасно повишаване на температурата. Това означава, че тези рецептори не са предназначени за откриване на капсаицин.Те са предназначени да предпазват човека от изгаряния. Автоматично, когато е в контакт с остра ставна връзка, тялото започва да се охлажда чреэ иэпотяване, и повишава кръвообращението..

Въпреки дискомфорта от лютивината, някои хора дори се чувстват еуфорично след ядене на пикантни храни, защото капсаицинът освобождава ендорфини (облекчаване на болката и дават чувство за щастие) и допамин. Вярно е, че с течение на времето човек става по-малко чувствителен към лютивото.

Между другото, капсаицинът може да намали апетита. Както показват проучвания. Добавяйки към предястието горещ сос, доброволците иэяждат около 200 калории по-малко от обикновено по време на вечерята. А в лютия пипер – основният източник на капсаицин – има витамини А и С, които спомагат за укрепването на имунитета. В допълнение, лютивитее продукти предизвикват антимикробен и противовъзпалителен ефект, подобен на ибупрофена.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen + fifteen =