Масло от черен кимион – ползи и приложение

Екзотично, популярно, здравословно, маслото от черен кимион има редица ползотворни качества, които съдействат за правилното функциониране на организма и често се оказват превантивна мярка срещу различни проблеми и заболявания. Чудотворните семена могат да променят изцяло начина ви на живот. Вижте как:

Превантивна мярка срещу рак
Според проучвания маслото от черен кимион намалява раковите клетки на половина. Благодарение на веществата, които съдържа то може да съдейства в борбата с рака.

Подобрява състоянието на черния дроб
Един от най-важните и подложени на непрекъснато натоварване органи. Ежедневно го обстрелване с алкохол и вредни храни, които в един момент ще нарушат правилната му функция. Черните семена могат да защитят черния дроб и да помогнат за негово възстановяване, ако вече е бил увреден.

Служи като превантивна мярка срещу двата вида диабет
Изследванията сочат, че етеричното масло от черен кимион има способността да действа като лекарствата за диабет, ето защо се препоръчва за неговото предотвратяване.

Използва се за сваляне на излишно тегло
Черният кимион се смята за едно от най-ефективните средства за отслабване. Нормализира кръвната захар и холестерола. Съдейства за по-бързото разграждане на глюкозата и за намаляване на апетита, създавайки чувство за ситост.

Средство срещу косопад
Ползите от маслото от черен кимион са наистина много. Благодарение на антибактериалните и антиоксидантните си свойства, черният кимион заздравяване косъма. Той е мощно средство в борбата с косопада.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 − 14 =