Миотоничен оргазъм при жените

Това е доста често явление, но поради разбираеми причини той не се обсъжда. Сексуалната релаксация със стягане на мускулите на бедрата и таза може да възникне спонтанно.

Работата с мускулите на бедрата може не само да доведе до сила, но. . .и до оргазъм! Знаехте ли, че можете да изпитате удоволствие чрез силови упражнения, в които участват мускулите на бедрата? Много момичета достигат до такъв оргазъм. Става дума за така наречения миотоничен оргазъм. Лекарите не са единодушни по отношение на такъв оргазъм. Някои от тях дори смятат, че такъв оргазъм е вреден.

Какво представлява миотоничният оргазъм?

Миотоничният (или миокмпресионен) оргазъм се постига чрез прилагане на бедрената мускулатура и тазовите мускули. Според изследванията, около 10℅ от жените редовно мастурбират,като компресират бедрените мускули.

Миотоничният оргазъм в повечето случаи се наблюдава при жени. Това се дължи на факта, че жените са различни от мъжете, защото са с по-висока степен на възбудимост и множество мозъчни структури, които са отговорни за постигането на оргазъм. Това обяснява способността на жените да постигат многобройни оргазми, понякога и при силно емоционално вълнение (така нареченият психически оргазъм).

Ако миотоничният оргазъм се прояви, това може да означава определено неврологично разстройство. Трябва да се отбележи, че такъв оргазъм е много по-рядък при мъжете.

Коргазъм

Има отделен подвид миотоничен оргазъм, наречен коргазъм. Той е свързан с практикуването на някакъв спорт. Например, жената може да получи коргазъм по време на изпълнение на определени физически упражнения, като коремни преси и други подобни упражнения, които включват мускулите на бедрата, таза и корема. Някои жени достигат до оргазъм дори когато карат колело. В този случай седалката на велосипеда допълнително стимулира вулвата. Отличителна черта на коргазма е, че той не е умишлен и не е свързан със сексуалната практика.

Все още не е ясно как точно се постига коргазъм. Понастоящем сексолозите са единодушни, че основната причина за сексуална дисфункция в спорта са ендорфините и допаминът, които се освобождават в големи количества при спорт. Освен това, по време на упражненията се увеличава кръвотока в тазовите органи, включително и в областта на клитора.

Коргазъм: първи проучвания

Фактът, че по време на спортуване може да се получи оргазъм, се знае още от средата на миналия век. Първите проучвания на това явление обаче, са били направени едва през 2011 г. Изследователката Деби Хербенкик от Университета в Индиана провежда проучване върху 370 жени на възраст 18-63 години, които могат да изпитат сексуална релаксацив по време на спорт. Деби Хербенкик разсейва мита, че оргазмите по време на спорт са редки. Изследователката наблюдава жените в продължение на три месеца. През този период 52℅ от тях са имали оргазъм по време на изпълнение на коремни преси; при 27℅ от участничките, оргазъм настъпва при вдигане на тежести; при 20℅ – при практикуване на йога; 15℅ – при каране на велосипед; 12℅ – при клякания; 10℅ – по време на ходене. Както вероятно сте забелязали, ако комбинирате всички цифри, ще получите повече от 100℅, което показва, че някои жени изпитват оргазъм с различни физическа активност.

Как се случва миотоничният оргазъм?

Като правило, за да се получи миотоничен оргазъм, жената трябва да заеме съответна поза. Всяка жена има своя собствена позиция – седяща, в легнало положение, изправен стоеж, клякане и така нататък. В същото време, мускулите на краката, перинеума, седалището и корема се натоварват.

Какви са причините за миотоничния оргазъм?

Според медицинската литература причините за миотоничната мастурбация често са психологически. Същевременно, разбира се, съществуват във физиологични предпоставки за това, като повишена възбудимост на нервната система. Най-често нервната система е свръхчувствителна при деца, които са имали родова травма, хипоксия, подуване на някои части на гръбнака, изместване на костите на черепа.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 + 4 =