На какво се дължи алергията към месо

Хиляди хора по света са алергични към месо и към всякакви продукти, които се добиват от бозайници – млечни продукти, желатин, вълна и т.н. След десетилетия на проучвания изследователите започват да разбират на какво се дължи тази алергия. Според тях тя е провокирана от ухапване от вид кърлеж.

Заболяването е наречено „алфа-гал алергия“ по името на компонент в месото, който предизвиква алергията. Алергиите се появяват, когато имунната ни система припознае нещо, което е познато като чужд нашественик.

Алфа-гал алергията може да промени живота ви коренно. Ще се наложи да промените дрехите, които носите, храната, с която се храните, предметите, които ви заобикалят. В началото се започва с обриви и сърбежи без видима причина.

Човекът не се хранил с нищо необичайно, не е променял нищо в обкръжението си. Симптомите често се появяват 20-30 минути до час след хранене, което най-често е било месо.

Насочвайки се към лекар често не се открива причината за състоянието. След дълъг период на изследвания и тестове се установява причината.

Алергията към месото представлява реакция на организма към галактоза-алфа. Тази молекула се среща във всички бозайници.

>> Подарете си здраве с натуралните хранителни добавки на Bulgaricus <<<

След ухапване от определен вид кърлежи тази молекула – галактоза-алфа се превръща в натрапник за тялото и имунната система реагира срещу нея. Алергична реакция се развива след консумация на месо.

Някои лекари препоръчват да се премине на вегетариански или дори вегански режим на хранене. Установено е, че рибата, млечните продукти и някои дивечови меса (еленско) не провокират алергията.

Алфа-гал алергията се среща предимно в централните и южните части на Съединените Щати, което се свързва с разпространението на кърлежите, провокиращи алергията. В тези райони, страдащите са с до 32% повече от където и да другаде по света.

В момента няма точни данни за броя засегнати, тъй като не се води официална статистика. Не са регистрирани и лекарства за този вид алергия. Има данни, че пристъпите отслабват или се разреждат с времето.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 + 12 =