Наэован е продуктът, който предотвратява чревния рак

Според изследване на американски учени от Университета в Илинойс, ежедневното присъствие на няколко ореха в диетата може да предотврати развитието на сърдечни заболявания, както и чревен рак. Здравословният ефект на ядките се проявява след 6 седмици от началото на употребата им.

“Ежедневната консумация на шепа орехи в продължение на 6 седмици води до факта, че в човешкото тяло намалява производството на излишък от вторични жлъчни киселини, които се произвеждат в червата, а не в черния дроб.

Предишни проучвания показват, че вторичните жлъчни киселини са свързани с повишен риск от рак на червата “, се посочва в доклада.
Типът на въпросната киселина е известен със способността си да уврежда клетките в храносмилателния тракт.

Специфични микроби са отговорни за нейното производство в червата. Яденето на орехи помага да се намали броят на тези бактерии, подпомогнати от диетични ядки от фибри.
Диетата с влакна служи като храна за “добрите” бактерии в червата, чието възпроизводство измества “лошата” флора.

>> Подарете си здраве с натуралните хранителни добавки на Bulgaricus <<<

Същевременно има подобрение в състоянието на сърцето и стомашно-чревната система, твърдят учените.
“Ако можем да намалим броя на бактериите в червата, които участват в производството на вторични жлъчни киселини, ние като цяло ще подобрим здравето си”, допълват учените.
Изчисленията им показват, че консумирането на повече от 30 грама ядки на седмица предотвратява опасността от преждевременна смърт от сърдечно-съдови заболявания с 55%. Ежедневната консумация на орехи в такива количества, с 45% намалява вероятността от смърт от рак, включително рак на червата.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen − 8 =