Най-добрата храна за борба с артрита

Експертите определиха ​​най-добрите естествени средства срещу артрита. Стойността на този списък е и във факта, че всички тези точки се потвърждават от научните изследвания, от здравните информационни доклади с препратка към “Medicoborum”.

Първо, какво трябва да се избягва във вашата диета, ако вече сте се сблъсквали с артрит?

Преди всичко, трябва да се откажете от захар, рафинирани въглехидрати от бял хляб и бял ориз, пържени храни, червено и преработено месо, както и транс мазнини. Всички тези храни са известни със способността си да предизвикват възпалителни процеси в тялото. При артрит трябва да се опираме на храна, която, напротив, намалява възпалението.

Тези продукти включват плодове и зеленчуци, като домати, ягоди, боровинки, ябълки, череши, портокали, ананаси, зелени листни зеленчуци, ядки като бадеми и орехи, мазна риба и зехтин. Голям източник на витамини А и D, както и омега-3 мастни киселини, е ферментиралото рибено масло, което естествено се бори с болка и възпаление. Включете джинджифил във вашата диета, както и куркума. Основната съставка на куркумина намалява нивото на редица възпалителни маркери.

>> Подарете си здраве с натуралните хранителни добавки на Bulgaricus <<<

 

Не забравяйте за гама-линоленовата киселина, свързана с мастните киселини Омега-6, която често се среща в растителни масла като вечерна иглика и касис. Елементът на лютия червен пипер – капсацин, селективно взаимодейства с ноцицептивните неврони в мозъка, отговорни за това как възприемаме болката. И това също може да бъде полезно за пациентите с артрит.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × three =