Най-ефективните средства за профилактика на грип и неговите усложнения

Грипът е опасно инфекциозно заболяване. Тежестта на заболяването и вероятността от неговите усложнения, зависи от състоянието на имунитета. С цел подобряване на защитните сили на организма, ви предлагаме различни естествени средства – витамини, минерали, билки и др., които можете да приемате и като хранителни добавки, които са вече широко разпространени и са използвани от много хора по света, като тези хранителни добавки на Фармацефтичната фирма Булгарикус.

Витамин А
Препоръчва се като ефективно средство за борба с инфекциозните заболявания. Дефицитът на витамин А може да доведе до нарастващо предразположение към инфекции, настинки и грипни вируси.

Витамин С
Благодарение на антивирусните и антибактериални свойства, този витамин намалява продължителността и тежестта на настинки и грип. Витамин С стимулира образуването на белите кръвни клетки и антитела, увеличава освобождаването на интерферон и защитава от увреждане клетъчните мембрани.

Цинк
Компенсира недостатъците, свързани с нарушения на имунната система и чувствителност към инфекциозни заболявания. Цинковият глюконат предотвратява настинката и намалява нейната продължителност.

Астрагалус
Популярен в китайската медицина. Използва се за намаляване на тежестта и продължителността на настинката.
Котешки нокът
Повишава и имунния отговор на организма срещу пневмония.

Бъз
Ускорява възстановяването от грип в продължение на 2-4 дни.

Чесън
Има широк антивирусен ефект. Той активира активността на естествените клетки”убийци” на вируси – макрофаги и В-клетки.

Златен корен
Съдържа съставки (особено берберин), които потискат активността на бактерии и вируси. Той стимулира имунната система и поддържа здрави клетъчните мембрани, което ги прави по-малко чувствителни към вируси на настинка, грип и други инфекции.

Женско биле
Мощен имуностимулатор, предотвратява бактериални и вирусни инфекции, намалява ефекта на стреса върху тялото.

Мента
Ментолът помага при лечение на простуда и грипни симптоми, като болки в гърлото, възпаления в устата и носа. Чаят от мента притежава антивирусни свойства.

Върбова кора
Кората от върба е суровина за производство на аспирин, има аналгетично и противовъзпалително действие. Премахва симптомите на инфекция.

Чайове и бульони
Стимулират секрецията на слуз. Горещите напитки, които не съдържат кофеин, помагат на организма да се пречисти от вируси.

Премахване на стреса
Контролирането на стресовите ситуации помага за предотвратяване на настинки и грип, както и намаляване на продължителността на заболяването.

Назален лаваж
Използването на топли течности, за измиване на носа, помага за предотвратяване на настинката и намалява нейната продължителност. В 2 чаши топла вода се добавят 1 чаена лъжичка сол и щипка сода за хляб. За прочистване на носа и синусите, затиснете с пръсти едната ноздра и смъркайте от течността, като преди това изсипете малко в дланта си.

Висока температура
Тя е една от защитните реакции на организма. Повишената телесна температура предотвратява растежа на вирусите. Понижаването на температурата с аспирин или парацетамол, може да удължи заболяването. Следователно температурата под 38° не бива да се сваля. Температура над 38° може да бъде опасна, особено за хора със сърдечносъдови заболявания.

Автор: izdrave

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 + 11 =