Намалете бръчките почелото с естествени продукти

 

Бръчките на челото не са резултат само от стареене. Поради стреса и ежедневното изтощение се появяват нежелани линии още в ранна възраст. С някои природни съставки бръчките може да се сведат до минимум, като същевременно се подхранва и самата кожа. С течение на времето намаляват без да се налага посещение при дерматолог.

1. Кокосово масло

Кокосовото масло овлажнява кожата и я поддържа здрава. То съдържа антиоксиданти, елиминиращи свободните радикали, които се натрупват по кожата и предизвикват бръчките. Богато е още на витамин А, D, Е и К, както и на аминокиселини. Маслото се абсорбира лесно от кожата и може да се нанася всяка вечер преди лягане, за да се намалят бръчките на челото.

2. Рициново масло

Рикинолевата киселина, която се намира в рициновото масло, е идеален овлажнител за кожата на лицето. То съдържа антиоксиданти, които проникват дълбоко в кожата и я поддържат здрава . Те намаляват ефективно бръчките и фините линии по челото. Рициновото масло се нанася предимно вечер с масаж и леки потупвания върху него.

3. Лимонов сок

Цитрусовият плод е богат на витамин С и Е, които са от съществено значение за здравето на кожата. Той е идеален продукт за поддържане на гладкостта ѝ. Флавоноидите, намиращи се в лимоновия сок, подсилват капилярите и поддържат колагена и еластина. За намаляване бръчките на лицето, лимоновият сок може да се нанася директно върху кожата, а ако тя е чувствителна, сокът може да се разреди с равно количество вода.

>> Подарете си здраве с натуралните хранителни добавки на Bulgaricus <<<

4. Белтък и алое вера

Нанасянето на смес от яйчен белтък и алое вера върху кожата ѝ осигурява витамин Е, който е от важно значение за нея. Алое вера поддържа кожата еластична и подхранена, а съдържащата се в нея ябълчена киселина намалява фините линии на челото. Албуминът, намиращ се в яйчения белтък, стяга, тонизира и заздравява кожата. Сместа може да се прилага от два до три пъти седмично.

5. Мед от манука 

Бензоената киселина и метиглиоксалът са силни антиоксиданти, които могат да се открият в меда от манука. Те успяват успешно да намалят бръчките на челото с по-продължително нанасяне, като също поддържат кожата здрава, млада и регенерирана. Медът притежава естествени антибактериални свойства и хранителни вещества, концентрацията на които е четири повече спрямо тези в обикновения мед. Той съдържа витамин В, желязо, магнезий, калий и други. Медът може да се нанася върху челото всекидневно

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eleven − 2 =