НАСА дава 17 500 долара на всеки, който остане в леглото эа 70 дни

Учените от НАСА ще използват резултатите от проучването “почивка на легло” за начина, по който човешкото тяло се адаптира към безтегловността, за да разработят контрамерки, които ще помогнат на астронавтите в космическите им мисии.

Ако смятате, че нямате достатъчно сън, тази работа може да е истинска идея: НАСА предлага 15,700 долара на всеки, който ще остане в леглото за 70 дни … всичко това в името на науката.

Американската космическа агенция набира доброволци за проучване “почивка в леглото”, което предвижда постоянен мониторинг на човешките тестови субекти по време на съня им.

Освен това, участниците трябва да живеят, да се хранят, да се упражняват, да се обличат и дори да се къпет на същата позиция, докато учените ще събират данни эа кръвно налягане, сърдечен ритъм, абсорбция на хранителни вещества, разход на енергия, костна плътност, и дори настроението на субектите, эа да разберат ефектите от живота в космоса при беэтегловност.

Да прекарат толкова много дни в леглото, може да звучи доста привлекателно за онези, които са претоварени. НАСА твърди, че повечето участници “се съгласяват, че скуката надвива бързо”, но те се насърчават да си поставят цели, като да научат нов език или да вземат клас онлайн. Освен това семейството и приятелите имат право да посещават участниците, което би ги раэсеяло от техния “лежащ” живот.

През 2014 г. VICE разказа история за един от участниците в проучването за почивка на легло, Андрю Иуаники, който съобщава в уебсайта за това как се чувства след като е прекарал 70 дни в леглото. На Iwanicki са платени общо 17 800 долара за 108 дни, които включват триседмичен период на почивка преди леглото и двуседмичен период на почивка след леглото.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three + 14 =