Никога не пий от вода, оставена до леглото!

Много от нас стават от леглото нощем, защото ги мъчи жажда. Когато това се превърне в навик, хората оставят чаша с вода при нощното си шкафче, за да не се разкарват до кухнята.

И въпреки че привидно подобно решение носи облекчение на тялото ви, то всъщност е опасно за него. Това разкриват учени и обясняват защо ритуалът може да ви навреди.

Водата е най-ценната течност, която можем да дадем на организма си. Ползите от нея са много и никой не ги поставя под съмнение. Когато обаче водата престои около тялото ви вечерно време, се превръща не във ваш приятел, а в голям враг, смятат специалистите.

Докато сте се отдали на сладка почивка сред завивките, тялото ви продължава да работи. Именно тогава организмът ви започва да отделя токсичните вещества, които са се озовали във вас, докато сте били будни.

За жалост обаче, водата край кревата след това ги поглъща. Консумирайки я пък, вие отново ги поемате и така си вредите.

Разбира се, този риск може да бъде предотвратен много лесно. Просто преодолейте мързела си и не си слагайте вода в стаята за среднощна или сутрешна употреба. Когато усетите жажда, вървете и си напълнете свежа вода, а не разчитайте на старата.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ten + seven =