Нови 58 случая на COVID-19 у нас

Общият брой на заразените с COVID-19 у нас е 1348. Активните области са 7. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски на редовен брифинг.

За последното денонощие са установени 58 нови случая. От тях 22 са настанени в болници. В София са установени нови 19 случая, от които амбулаторните са 12.В Плевен са най-много случаите – 23, като 17 са контактните от завод “Мизия”, 6 лица са настанени в две болници там. В Кюстендил са 8 случая, Велико Търново – 4, Пловдив – 2, Сливен -1 , Пазарджик – 1.

Има 7 нови случая на заразени деца. Те не са настанени в болница.Медицинските служители с доказан COVID-19 у нас са 147. Новите случаи са 9 и са установени в София както следва: в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ – 7; във ВМА – 1 и в болница „Св. Иван Рилски“ – 1.

Излекувани са 206 души. Починали са 56 души. 301 души са настанени за болнично лечение. От тях 41 са настанени в интензивни отделения и клиники.

През следващите дни се очаква да бъде пусната система за автоматично отчитане на броя на направените тестове.

 


Искаш да засилиш имунитета си и да се предпазиш от COVID-19? Това вече е възможнмо благодарение на имуностимулатора разбработен за борба срещу коронавирус – Virimmunity произведен от NatMed Pharma USA

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × 4 =