Няколко трика за по-бърз растеж на косата

За поддържането на красива и дълга коса, може да се спазват някои прости съвети. В редовете по-долу може да се открият начините, с които косата ще бъде здрава и ще расте по-бързо.

Важно е да се знае, че когато краищата на косата са повредени и по-тънки отколкото в частта на корена, това може да означава, че косата не се подхранва добре. Нанасянето на балсам след всяко измиване на косата улеснява разресването и спомага за уплътняване на косъма и предотвратява от по-нататъшно увреждане. Накрая косата трябва да се изплаква със студена вода, за да се запази влагата в нея. Този метод прави косата по-здрава и спомага за растежа ѝ.

Добрият масаж със затоплено етерично масло също гарантира за по-здрава и гъста коса. Може да се използва кокосово, маслиново или лавандулово масло, което освен за блясък и мекота, спомага и за бързия растеж на косата. Ако предпочитаният начин за подхранване е маска, то най-добре е използването на жълтък, който съдържа протеини, сяра, цинк, желязо, селен, фосфор и йод, подхранващи косата и спомагащи за бързото израстване на нови косми. Маската трябва да се нанася поне веднъж в месеца за постигане на трайни резултати.

Когато за косата се осигурява правилно поддържане и подхранване, нейният бърз растеж няма да остане незабелязан. Необходимо е обаче тя да се пази най-вече в мокро състояние. Мократа коса е податлива на накъсване и когато се изсушава с помощта на кърпата, структурата на краищата ѝ се накъсват и в резултат косата започва да пада.

>> За здрави и силни коса, кожа и нокти, вземете натуралните хранителни добавки на Bulgaricus. <<<

За бърз растеж също се препоръчва всяка вечер преди лягане косата да се сресва, за да може да се стимулира кръвообращението на главата. Когато се почиства редовно скалпът, корените стават по-силни, а косата расте по-интензивно.

Приемът на здравословна диета и витамини като А, Е и биотин също са изключително важен елемент в поддържането на здрава коса. Най-важното е тя да се предпазва и да се подхранва често, защото, колкото повече се полагат грижи за нея, толкова по-бързо тя ще расте.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × two =