Общински служители успяха да спрат продажбата на дете

Общински служители в Бургас успяха да предотвратят продажбата на 14-годишно дете зад граница. Случаят е разплетен в териториалната дирекция в комплекс “Меден рудник”. Именно там ромско семейство завело дъщеря си за да подменят акта й за раждане. Обяснили, че оригиналният документ, необходим за удостоверяване на родителските права, а и при при пътуване зад граница, е изгубен.

Поведението на фамилията се сторило подозрително на служителите на отдела за административно обслужване. Те използвали момент, когато детето останало само за кратко, за да разговарят с него. И тогава момичето споделило, че ще бъде изведено в чужбина против волята му.

Директорът на Центъра за административни услуги “Възраждане” Магдалена Манолова директно сигнализирала в районното полицейско управление. В разговора си със служителите на реда обяснила, че е необходимо да се действа бързо.

Патрулните коли и разследващи екипи пристигнали за по-малко от 10 минути. През цялото време Манолова е поддържала връзка с тях. И докато докато ромското семейство настоявало администрацията да действа по-бързо, за да получат документа, общинските служители правили всичко възможно, за да забавят процедурата.

При последвалата акция са задържани няколко души. По случая е образувано досъдебно производство.

Автор: Фифи Иванова

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen − five =