Огромен взрив разтърси блок във Варна,загинала е една жена

Взрив разтърси жилищен блок във Варна. На място има пожарни, линейки и полиция.

Инцидентът е станал в блок 302 в квартал „Владислав Варненчик”. Три деца на 2, 10 и 17 години и жена са настанени в болница с обгазяване.

Цял апартамент на четвъртия етаж е избит от взрива.

В апартамента е живеел 60-годишен мъж на семейни начала с жена, с която бил в конфликт. Не е ясно дали мъжът е бил в жилището, когато е станал взрива, но се твърди, че не е бил в сградата.

Според съседи именно той е виновен за ужаса, тъй като бил чуван от съседи да твърди, че ще отмъсти на жената, с която е живеел. Тормозил е жена си и сина си, който завършил военоморско училище с отличие. Младият мъж направил цялостен ремонт на жилището, а след това бил изгонен от баща си.

Пожарът е избухнал в 4.17 ч. тази нощ след мощен взрив, причините за който все още не са ясни.

По-късно тази сутрин на брифинг от МВР информираха, че

има един загинал човек – лице от женски пол.

Не е потвърдено дали това е жената, която беше в неизвестност. Потвърдено е обаче, че от горящия блок са евакуирани 18 души.

От органите на реда потвърдиха, че въпросният мъж, за когото съседите смятат, че е отговорен за случилото се, се издирва. Издирва се и жената, с която той е живеел на семейни начала.

На мястото на трагедията беше и кметът на град Варна Иван Портних. „При нас постъпи сигнал за взрив. Материалните щети са сериозни. 11 човека бяха изведени. 7 възрастни и 4 деца. Към момента лекарите казват, че една жена е с по-висока степен на обгазяване. Има една жена, за която няма яснота дали е била в сградата или не. Може би не е взрив на газова бутилка, тъй като самата бутилка пожарникарите я свалиха и не изглеждаше като причината да е в нея”, каза градоначалникът.

„Жена ми каза, че нещо е гръмнало. Погледнахме – целият апартамент гореше. Със съседите от нашия вход взехме пожарогасители и започнахме да гасим огъня. Отидохме до 4-ия етаж да събудя всички хора. После дойде пожарната”, сподели един от живеещите в сградата.

„Беше около 4 ч. Един трясък. Светнах лампата. Поглеждам – навсякъде мазилка, пушек. От коридора не мога да изляза. В кухнята, в банята. Навсякъде беше ужас”, разказа друг от обитателите на жилищния блок.

Обитателите на блока, чиито апартаменти не са годни за живеене, ще бъдат настанени в общински жилища.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

six + 13 =