Опасно време в Северна България, бури и гръмотевици

Жълт код е обявен за сряда в 4 области на Северна България за очаквани интензивни валежи и гръмотевични бури. Количества на валежите ще са до 25-30 л/кв.м.

Около обяд облаците ще се придвижат на юг, където също ще превали. Следобедът обаче ще е слънчев и спокоен в цялата страна.

Вятърът остава до умерен от север и той ще задържа температурите по-ниски. Очакваме максимални стойности от 25 до 30 градуса.

До обяд ще превалява.

Предупреждението е в сила за Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново.

По Черноморието, денят ще започне с валежи. Около обяд облаците ще се разкъсат и следобедът да е слънчев и подходящ за плаж. Максималната температура на въздуха ще е 26-28 градуса, като подобни са стойностите и на морската вода. Следобед вълнението ще се усили и на юг вълните ще достигат до метър.

В планините преди обяд ще има повече облаци и дъжд, а през втората половина на деня валежите спират и слънцето се завръща. Остава хладно с температура на 2000 метра около 12 градуса.

Проливни дъждове, гръмотевични бури и градушки се изляха над много райони в Централна и Източна България вчера.

Наводнени къщи има в бургаските села Ливада и Русикастро, след като река Русокастренска преля. Села в Ямболско останаха без ток. Дърво се стовари в един от централните квартали на Ямбол, но за щастие няма пострадали.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 − eight =