Още един сак с кокаин изплува от Черно море

Oще един сак с кокаин изплува от Черно море. Вчера около 17 ч. в морето пред плаж „Болата“ на Калиакра е изплувал пакет с наркотици, вързан към спасителна жилетка.

Сакът съдържа 16 пакета – всеки с тегло 1 кг и 100 г. Той е забелязан при обход на катер на Граничната полиция във вторник около 15 ч. Намереният наркотик е реагирал на кокаин на полевия тест. Полицаите забелязали пакет близо до брега със завързана за него спасителна жилетка.

Пакетът е сходен на откритите на 09.04.2019 г. чували с кокаин.

Организирани са допълнителни мероприятия за изтегляне на забелязания от граничните полицаи пакет. В 17.20 ч. на плажа Болата е изваден плътен полиетиленов чувал със завързана около него със скоч и въже спасителна жилетка. Извършен е оглед на местопроизшествие от разследващ полицай от РДГП Бургас, съобщиха от Гранична полиция.

В чувала са установени 16 пакета с прахообразно вещество, което при полевия наркотест е реагирало на кокаин.

Общото тегло на наркотика, измерено в ГПУ – Каварна е 17.923 кг.

Уведомена е Окръжната прокуратура в Добрич. По случая в ГПУ-Каварна е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под ръководството на прокуратурата.

Министър-председателят Бойко Борисов заяви след среща с ръководителите на службите за сигурност:

„Всеки ден задържаме по няколкостотин килограма кокаин, марихуана”.

Той визира последните акции на службите, при които бяха установени големи количества наркотици и изплувалите сакове с кокаин в Черно море. „Разработиха се службите”, подчерта премиерът.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seven + 8 =