От Банкок до Токио: Най-големите градове в света, където туристите харчат най-много пари

С глобалната икономика, годишният ръст на туристите в десетте най-добри дестинации (с изключение на Сеул) се увеличи през 2017 г., показва индексът Mastercard Destinations Cities.

Прогнозата за 2018 г. показва ръст на растежа, като Истанбул очаква най-голямото увеличение на туристите. В проучването  се анализират 162 страни в целия свят.

С около 20 милиона туристи, Бангкок остана на първо място, и е малко вероятно да бъде победен поради силен прогнозен ръст от 9,6% за 2018 г.

Проучването установи, че не всички градове са равни по отношение на сумата, която туристите са изразходвали в местната икономика. Дубай продължава да бъде най-високият дестинационен град въз основа на разходите за нощувки. Миналата година 15,79 милиона посетители на града се разделиха с огромната сума от 29,7 милиарда долара.

Дубай

“Потвърждавайки позицията си като предпочитана дестинация за пътуващите по света, Дубай за пореден път си осигури най-високото място класацията на годишния индекс на Глобалните дестинации на Mastercard. С динамичния си диапазон от туризъм, отдих, начин на живот, гостоприемство и бизнес предложения, емирството продължава да привлича посетители от цял ​​свят … “, казва  Гириш Нанда, генерален мениджър за ОАЕ и Оман в Mastercard, цитиран от Al Bawaba News ,

Мека

Основната столица на ОАЕ беше последвана от Мека, където посетителите похарчиха около 18,45 млрд. долара.

Лондон

Лондон и Сингапур са на трето и четвърто място, като туристите харчат съответно 17,45 млрд. И 17,02 млрд. долара. Лондон продължи да доминира в Европа в разходите за пазаруване на туристите. Хората харчат повече пари в Лондон, отколкото във всеки друг европейски град, което представлява 49% от разходите на посетителите.

Сингапур

С ефективни транспортни системи, само 4,6% от бюджета бяха изразходвани за транзита в Сингапур, който е вторият най-посещаван град в Азиатско-тихоокеанския регион.

Банкок

Докато Бангкок е най-популярната дестинация като цяло (с 20,05 милиона посетители миналата година), тези туристи са похарчили около половината от разходите, които са похарчени в Дубай. Градът се очаква да се похвали с още 13,8% увеличение на разходите на туристи през 2018 г.

Ню Йорк

С 13.13 милиона пътници, Ню Йорк заема шесто място в индекса на Mastercard. Имаше средна продължителност на престоя от 8,3 нощувки и средни дневни разходи от $ 147. Като цяло посетителите похарчиха миналата година 16,10 милиарда долара.

Париж

Романтична дестинация за бягство, Париж се нарежда на трето място с 17,44 милиона туристи. Имаше средна продължителност на престоя от 2,5 нощувки и средно потребление от $ 301 на ден. Разходите на туристите се очаква да се увеличат с 16% през 2018 г.

Палма де Майорка ($ 11,96 млрд.), Токио (11,91 млрд. Долара) и Пукет (10,46 млрд. Долара) също бяха сред десетте най-големи града по разходи на туристи.

“Международното пътуване е от решаващо значение за много градски икономики, обогатявайки живота на жителите и туристите.”, казва Мигел Гамио младши, изпълнителен вицепрезидент на Mastercard.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one + eighteen =