Отслабване с ябълков оцет – Възможно ли е?

Ябълковият оцет е изключително полезен за организма, но може ли да доведе до сваляне на излишните килограми?

Според някои диетолози, оцетът има положителен ефект върху отслабването, а други твърдят точно обратното. Ето кои са плюсовете и минусите на ябълковия оцет в борбата с килограмите:

Полезността на ябълковия оцет се крие в неговия състав. Той се получава от екстракт от ябълки и ябълков сок. В процеса на приготвянето му компонентите ферментират, като витамините и микроелементите се запазват дори след пълното завършване на производствения процес.

Киселините, които се съдържат в ябълковия оцет, помагат на храносмилането. Ако се приема преди хранене, това ще улесни обработването на храната и усвояването на полезните й съставки от организма, твърдят диетолозите.

Според тях оцетът може да повлияе върху метаболизма, а също така ще помогне да се разбият липидите и да се изведат от организма.

Това не означава обаче, че ако пиете ябълков оцет, магически ще отслабнете. Трябва да промените начина си на живот и хранене. Ако похапвате калорична храна, то резултат няма да има.

Ябълковият оцет има неоспорими предимства, но не е безопасен. Употребата му над допустимата дозировка крие и рискове. Киселината може сериозно да разстрои храносмилането, особено при по-честа и продължителна употреба.

Автор: Фифи Иванова

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen − three =