Почина проф. Божидар Димитров

Бившият шеф на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров почина на 72 години. Той се намирал пред блока, в който живее, когато изведнъж се хванал за гърдите и паднал, разказват близки пред 424 часа”. Известният учен е чакал дъщеря си Мария, която днес има рожден ден и трябвало да празнуват заедно. Според предположение на близките му става дума за белодробна емболия.

Професорът имаше проблеми със сърцето, заради което е влизал в болница няколко пъти. Той страдаше от сърдечна недостатъчност. През март 2017 г. Божидар Димитров бе приет в болница със съмнение за инфаркт, след като се е почувствал зле и припаднал, припомня изданието, за което професорът пишеше статии.

Първоначално за смъртта на известния историк и общественик стана ясно от съобщение на министър-председателя Бойко Борисов в неговата фейсбук страница. Той написа: “Изказвам съболезнования на близките и семейството на Божидар Димитров. Почивай в мир, приятелю! Поклон”.

Загубихме един голям българин. Сърдечни съболезнования на семейството и близките на Божидар Димитров. Почивай в мир, приятелю!”, написа от своя страна във Фейсбук заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 + five =