Подправката, която увеличава мозъчната активност

Джинджифил подобрява съпротивлението на имунната система, а също така има способността да разрежда кръвта, като по този начин подобрява подаването на кислород към мозъка. Консумирането на храни с джинджифил, увеличава мозъчната активност и прави паметта по-силна, твърдят учените.

Според проучване, проведено в Тайланд, използването на джинджифил помага за подобряване на когнитивните функции. Експеримент, включващ 60 жени на средна възраст, показва, че тези, които са получили екстракт от джинджифил, са имали значително подобрение на паметта.

Според учените, джинджифилът увеличава мозъчната активност, забавя стареенето и смъртта на мозъчните клетки. Също така, използването му помага при главоболие. Поради способността на джинджифила да подобрява паметта, тонуса и представянето, лекарите съветват учениците да го използват по време на изпити, както и тези, чиито професионални дейности са свързани с интелектуална работа и творчество.

Това растение съдържа витамини А, В, С, микроелементи магнезий, желязо, калций, цинк, калий, фосфор. Когато се използва редовно, джинджифилът е особено полезен за храносмилателната система, като помага срещу нарушено храносмилане и изгаряне, предпазва от развитието на стомашна язва. Той съдържа повече от 40 жизненоважни антиоксиданти, а използването на джинджифил укрепва имунната система, повишава устойчивостта на организма към различни заболявания, подобрява състоянието на кожата и забавя стареенето.

>> Подарете си здраве с натуралните хранителни добавки на Bulgaricus <<<

Най-добрият начин да получите здравословна доза джинджифил е да използвате корен. Може да се добави към любимите ви ястия или да се приготви с чай. Използването на джинджифилов чай (разбира се, доста дълго време, в продължение на няколко месеца) помага да се отървете от един или два килограма излишни мазнини.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve − 6 =