Полезни съвети при грип и настинка

Настинка и грип – най-често срещаните вирусни болести в света. Повечето хора се разболяват от тях поне веднъж годишно. От късна есен до ранна пролет, ние страдаме от епидемии от различни щамове на грип.

Ако детето е болно от грип

Бързата реакция при първите симптоми на заболяването на детето, не само ще му помогне да се възстанови, но и ще се избегнат усложненията. Много деца, през зимата се разболяват от грип, така че е важно, родителите да са в състояние да разпознават първите признаци на коварното заболяване и да предприемат необходимите мерки преди идването на лекаря. Ако забележите първите признаци на заболяването, първото нещо, което трябва да направите, е да сложите детето в леглото и да се свържете с лекар. Той трябва да прецени, след преглед, дали детето е болно от грип или настинка. В никакъв случай не предприемайте самостоятелно лечение, особено с антибиотици!

Как да се лекува настинка?

Настинките са нещо обичайно, както през зимата, така и през лятото. Не ви съветваме, да се лекувате”на крак”. Най-добре е да прекарате деня у дома, за да дадете възможност на тялото да си почине и да се лекува. Не бързайте да сваляте температурата с антипиретици. Ако тя е до 38°, това означава, че имунната система работи активно, за да помогне на организма да се справи с вируса.

Хрема с настинка

Ринит – един от основните симптоми при настинка и вирусни инфекции. Тя носи много неудобства – лишаване от обоняние, пречи на съня, намалява апетита. Необходимо е да се вземат назални препарати, които в рамките на деня, ще прекратят хремата.
Кашлица
Кашлицата е рефлекс, предизвикан от алергични дразнители, вирусни или бактериални инфекции. Когато човек кашля, той просто се опитва да изчисти дихателните пътища. Топли напитки на всеки час и витамин С под формата на хранителна добавка, могат да решат проблема за един ден.

Препоръчваме да се вземе топла вана, вечер преди лягане, за 15 минути. След това се облечете топло и се завийте добре. След обилно изпотяване, на другата сутрин ще се чувствате много по-добре, а настинката ще е само лош спомен.

Автор: izdrave

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × 4 =