Ряпата спира образуването на ракови клетки

Ряпата съдържа фитохимикали и антиоксиданти, намаляващи вероятността от образуването на ракови клетки. Глюкозинолатите, намиращи се в зеленчука, представляват растителни химикали, подпомагащи дейността на черния дроб за изхвърляне на токсини. Те пречат за появата на канцерогени и потискат развитието на туморните клетки. Редовната консумация на ряпа понижава риска от рак на гърдата, ректума и дебелото черво.

Ряпата подобрява дейността на сърцето

Ряпата притежава противовъзпалителни свойства, дължащи се на витамин К. Той намалява напрежението между артериите и кръвоносните съдове като понижава кръвното налягане. Така ряпата е ефективна за предотвратяване появата на сърдечни заболявания като атеросклероза. Зеленчукът също е богат на фолиева киселина, която е от важно значение за сърдечносъдовото здраве. Съдържа също фибри, премахващи излишния холестерол и поддържа сърцето в добра форма.

Ряпата нормализира теглото

Ряпата е зеленчук, богат на фибри, които помагат за регулирането движението на червата, подобряване на метаболизма и улесняване усвояването на хранителните вещества от тялото. Това свойство помага за загубата на тегло, тъй като ряпата дава чувство за ситост и пълнота, като същевременно предпазва от преяждане. Зеленчукът също е нискокалоричен, което позволява да се включи в режим за отслабване. Важно е да се отбележи, че жените, страдащи от нарушения на щитовидната жлеза, е добре да избягват консумацията на ряпа.

Ряпата е полезна за очите

Причината, ряпата да е от изключителна полза за очите, е, че съдържа каротеноида лутеин, който поддържа здрави очите и предотвратява редица очни заболявания като катаракта и дегенерация на макулата. Ряпата помага също за нощното виждане, но и за цялостното здраве на очите.

>> Подарете си здраве с натуралните хранителни добавки на Bulgaricus <<<

Ряпата поддържа костите здрави

Този изключителен зеленчук съдържа калий и калций, необходими за поддържането на здрави кости. Съдържанието на калций в ряпата поддържа също производството на съединителна тъкан. Честото му консумиране намалява риска от остеопороза, ревматоиден артрит и увреждане на ставите.

Ряпата поддържа кожата здрава и гладка

Зеленчукът е богат на витамин А, С и бета-каротин. Съдържа също минерали като мед, който е важен елемент в състава на ряпата за гладка кожа. Витамин С е антиоксидант, който елиминира свободните радикали, причиняващи нарушения по кожата като петна, бръчки и неравности