Полезните свойства на женшена

Стъблата, листата, и коренаът на жен шенаса богати на витамини от група В. Тази витаминна група има ефект върху цялото тяло –повишава се устойчивостта към стрес, което води до баланс на психологическото състояние.

Необходими са повече проучвания, за да се потвърди ползата от растението, въпреки това, се твърди, че в него са открити химически компоненти, отговорни за клиничния ефект на билката.

Продуктите от женшен могат да варират в тяхното качество и лечебни свойства.

Изследователите предполагат, че следните ползи за здравето са свързани с женшен:

Повишена енергия

Женшенът може да стимулира физическата и психическата активност при хора, които се чувстват слаби и уморени. Едно проучване разкрива, че женшенът показва добри резултати при подпомагането на пациенти с рак с умора.

По-рязка когнитивна функция

Женшенът демонстрира ефекти върху мисленето, но проучванията не са категорични.

Женшен може да подобри процесите на мисленето. Изследванията, публикувани в библиотеката на Cochrane, изследват точността на това твърдение.

Изследването сочи, че женшенът демонстрира ползи за поведението и качеството на живот. Въпреки това, авторите на прегледа предупреждават, че въпреки някои положителни резултати, проучванията, включени в систематичния преглед, не са убедителни за ефективността на жен-шен като когнитивен бустер.

Дистрибутор купидон таблетки    USABrands

Противовъзпалителни ефекти

Женшенът често се използва за намаляване на възпалението. Изследователите предполагат, че ginsenoside може да бъде отговорен за насочване на пътища в имунната система, които могат да намалят възпалението.

Лечение на еректилна дисфункция

Мъжете могат да приемат женшен за лечение на еректилна дисфункция.

Изследването от 2002 г. в Корея разкрива, че 60% от мъжете, приемали женшен, са забелязали подобрение на симптомите. Изследванията, публикувани в британския вестник “Клинична фармакология”, също така твърдят, че предоставят “доказателства за ефективността на червения женшен при лечението на еректилна дисфункция”.

Един хубав и пердпочитан продукт от мъжете с такива проблеми е Cupidon. Хапчетата за бърза и силна ерекция. Купидон  са изцяло на билкова основа.

    >>>  Търсете в аптеките или онлайн на https://www.erekcia.bg/ <<<

Въпреки това беше извършен по-скорошен систематичен преглед.

При оценката на ефективността на червения женшен за лечение на еректилна дисфункция, прегледът показа, че броят на изпитванията, общият размер на пробата и качеството на експерименталните методи не са задоволителни за доказване на продължаваща клинична полза.

Необходими са повече изследвания за потвърждаване на жен-шен като надеждно лечение на еректилната дисфункция.

Предотвратяване на грип

Изследването на ефекта на женшен върху мишки предполага възможна връзка между жен-шен и лечението и профилактиката на грипния и респираторния синцитиален вирус (RSV).

Изводите показват, че екстрактът от червен женшен може да подобри оцеляването на човешки белодробни епителни клетки, инфектирани с грипния вирус. Въпреки това, много изследвания на превантивните действия на жен-шен срещу вируси по-късно бяха дискредитирани като ненадеждни.

Намаляване на кръвната захар

Няколко проучвания показват, че женшенът може да помогне за понижаване на кръвната захар и да помогне за лечение на диабет. Гинсозоидите могат да повлияят производството на инсулин в панкреаса и да подобрят инсулиновата резистентност, като използват други механизми.

Повече клинични проучвания и стандартизация на корените на женшен са необходими, за да се разгледа женшенът като възможна допълнителна терапия за диабет. Това е така, защото изследователите трябва да разгледат какви конкретни дози са ефективни.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


1 Коментар

  1. много добра статия,хареса ми

    Post a Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Потентността при мъжете: факти и решения - izdrave.bg Най-свежия Здравен портал Новини, Билки и Билколечение - […] Свързани статии: Полезните свойства на женшена Мъжете могат да приемат… […]

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × three =