Помага ли водата с лимон в отслабването?

Колко често сте чували, че една чаша топла вода с лимон сутрин, ускорява метаболизма и това помага в борбата с килограмите? В доста от диетите това е първото задължително нещо, което трябва да приеме организмът ви със старта на деня. По този начин се счита, че тялото ви започва да работи по-бързо и да изгаря мазнините, приети с храната от вечерта. Също така се смята, че започвате да изпитвате глад не веднага след като станете, което също е фактор при отслабването.

Но дали всичко това е вярно и водата с лимон е чудодейната напитка, която ще свали килограмите? Експертите не смятат така.

 

>> Свали излишните килограми, изгори излишните мазнини и стегни корема само с един продукт. GOLD SARMS CARDARINE. 

 

 

В интервю за Women’s Health бившата говорителка на „Академия по храненето и диетите“ Алиса Рамзи заявява, че сама по себе си водата с лимон не те кара да отслабваш. Но ако тя заменя друга сутрешна напитка като кафе или плодов сок, които съдържат голямо количество захар, то тогава може да се каже, че ще намалите теглото. Освен това, ако пиете повече вода с лимон, за да залъжете апетита си, това също ще бъде от значение.

Но това важи не само за водата с лимон, а въобще за пиенето на вода като цяло. „Телата ни бъркат жаждата с глад и това може да ни подтикне да посегнем към нещо нездравословно, вместо да изпием една чаша вода“, споделя Бриджит Зетлин, която е собственик на компания за здравословни храни. А ако не обичате да пиете вода или пък тя не ви допада на вкус, тогава може да сложите малко лимон в нея.

Така че, не се притеснявайте, ако не започвате деня си с лимонена вода. Дори и обикновената ще ви помогне с отслабването.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × five =