Премахнете пърхота с чесън

 

Сухотата и инфекциите водят до сърбеж и лющене на скалпа, като така се създава пърхот. От полза срещу това състояние може да бъде чесънът, който помага за бързото отминаване на състоянието. Той е богат на витамини и минерали – съдържа витамин А, В1, В2, С, минерали като калций, фосфор, цинк, антибиотични, антибактериални, противогъбични и противовъзпалителни свойства, които хидратират скалпа и спомагат за облекчаване на сърбежа и лющенето. Най-важното му съединение, алицин, успява да премахне гъбичните инфекции по скалпа. Ако пърхотът е причинен предимно от паразити или гъбички, то използването на чесъна е достатъчно за намаляване на пърхота.

Хранителните вещества в чесъна помагат за регулиране производството на себум върху скалпа, като така се премахва ефективно пърхотът. Той подобрява също кръвообращението в скалпа и укрепва корените на косата. В допълнение, използването на чесъна помага на косата да стане по-плътна и силна, тъй като съдържа сяра, която се грижи за косъма.

>> Подарете си здраве с натуралните хранителни добавки на Bulgaricus <<<

Може да се направи също паста от чесън, която да се приложи локално върху корените на косата за по-бързи резултати. Ако кожата на скалпа е чувствителна, може да се наложи само неговият сок.

Проблемите с пърхота може да се причинят от нездравословно хранене или неправилен прием на основни хранителни вещества, които се приемат чрез храната. Когато се консумира чесън в подходящи количества, може да се намалят негативните ефекти от неправилното хранене. Той стимулира имунната система и устойчивостта към болестите. Така че включването на чесъна към ежедневното меню, снабдява организма с доза полезни витамини, минерали и съединения, които се отразяват благоприятно и на косата.

Използването на продукти от пазара за премахването на пърхот е неефективно, тъй като съдържат вредни химикали, които освен че не могат да премахнат напълно пърхота, увреждат косата. От друга страна, чесънът е една от най-старите храни, които водят успешни битки в борбата с пърхота. Този естествен продукт не само че премахва ронещите се люспи в корените, но и действа положително на целия организъм.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × 3 =