Президентът и първата дама на посещение в Португалия

Започна дипломатическата визита на Румен Радев в Португалия. Президентът и неговата съпруга, Десислава Радева, бяха посрещнати с официална церемония в Лисабон.

Сред темите, които ще бъдат обсъдени в рамките на визитата, са възможностите за разширяване на търговско-икономическите отношения, сътрудничеството в областта на образованието, науката, иновациите и културата, въпроси от дневния ред на ЕС, както и миграцията.

На Площада на империята Румен Радев ще бъде посрещнат с официална церемония от португалския си колега, след което в манастира “Жеронимуш” ще положи венец и ще отдаде почит пред паметта на големия португалски поет Луиш Ваш ди Камойнш.

Румен Радев ще проведе среща с Марселу Ребелу де Соуза в двореца “Белем” в Лисабон, след което двамата държавни глави ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Португалия. След края на разговорите президентите на България и Португалия ще дадат съвместна пресконференция.

През втория ден от посещението си в Португалия държавният глава Румен Радев ще има срещи с министър-председателя Антониу Коща и с председателя на Събранието на републиката Едуарду Феру Родригеш.

Автор: Фифи Иванова

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seven + 8 =