Прокуратурата с искане на постояннен арест за убийството на военнослужещата

\

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за убийството на 40-годишната военнослужеща Десислава Стоянова от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово. Очаква се това да стане днес или утре.

Финансови неуредици е най-вероятната причина за убийството, стана ясно на брифинг, даден от окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов, директора на полицията в града старши комисар Атанас Илков и наблюдаващия прокурор Петър Петров.

Предполага се, че убийството е станало на 29 ноември, тъй като от следващия ден жената е била в неизвестност до петък, когато тялото й е намерено в шкаф в дома на убиеца в Сопот. Обвинен за умишлено убийство е 42-годишният бивш рейнджър Светослав Каменов, който е задържан от разследващите, след като е бил обявен за национално издирване.

След като Стоянова не се явява на работа, започва досъдебно производство за отстраняването й. Тя е обявена за издирване на 5 декември. Задържаният за престъплението е видял последен 40-годишната военнослужеща Десислава Стоянова. До петък той се е укривал в село Зверево, област Враца. Участвал е в три задгранични мисии в Ирак и Афганистан като рейнджър. По първоначални данни той е един от пострадалите наши военни в Кербала. Осъждан е и е криминално проявен.

>> Подарете си здраве с натуралните хранителни добавки на Bulgaricus. Изберете най-подходящите витамини  за вас между огромното разнообразие, което предлага Bulgaricus. Добавки за спортисти, комплексни добавки, всички витамини и минерали за вас и зялото семейство!

Бившият рейнджър е взел преди две седмици автомобила на убитата, за да го ремонтира. Когато жертвата отива да си търси колата, разбира че е оставена за скрап в автоморга, където полицията я намира.

До момента Светослав Каменов е направил частични самопризнания. От 10 до 20 години затвор наказание предвижда законът за тежкото престъпление.

Засега няма данни обвиненият в жестокото убийство да е имал психични отклонения.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 + 2 =