Протест на гръцки земеделци на Кулата – Промахон

Селскостопанските производители от област Серес в Гърция планират за днес провеждане на протест и блокиране на движението в района на Граничен пункт Кулата – Промахон, съобщиха от Министерството на външните работи.

По информация на генералното ни консулство в Солун шествието се очаква да започне в 14:00 ч. в района на град Сидeрокастро, след което протестиращите ще се отправят към граничния пункт. Протестът е обвързан с гласуването на Споразумението от Преспа от гръцкия парламент и производителите приканват всички свои колеги от цяла Гърция да организират протести по места, за да се изпрати ясно съобщение към правителството.

Министерството на външните работи на България предупреждава, че е възможно образуване на колони от чакащи автомобили в района на граничния пункт.

При евентуални затруднения в движението през Кулата своевременно ще бъде предоставяна информация на пътуващите, обявиха от Главна дирекция “Гранична полиция”. От там припомнят, че най-близкият граничен пункт е Илинден – Ексохи.

Автор: Фифи Иванова

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − fifteen =