Пуснаха Евгения Банева от ареста

Евгения Банева беше освободена от ареста като мярката ѝ за неотклонение беше променена с по-лека – „подписка”. Причина за това е здравословното ѝ състояние, което е несъвместимо с условията в следствения арест.

В Специализираната прокуратура е предоставено заключение от съдебно-медицинска експертиза, изготвена в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Пирогов“, в което се сочи, че се налага

провеждане на оперативно лечение в спешен ред,

съобщиха от прокуратурата (prb.bg).

По делото е приложено и писмено становище на болницата при Софийския затвор, че обвиняемата не може да получи адекватни медицински грижи в болничното заведение.

След като се запознаха с експертното заключение, и основавайки се на Европейска конвенция за правата на човека и основните свободи, наблюдаяващите прокурори незабавно измениха определената тежка мярка за неотклонение на Банева с по-лека.

С това се предоставя

възможност за безпрепятствено адекватно лечение на обвиняемата.

На Евгения Банева е наложена забрана да напуска страната. На органите на МВР е възложено да следи изпълнението на мярката за неотклонение.

Евгения Банева е в ареста по обвинение за участие в организирана престъпна група за данъчни и длъжностни престъпления и пране на пари.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


1 Коментар

  1. Всички осъдени за тежки престъпления изведнъж се оказват много болни и влизат на носилка след което са видени да пируват в заведение.Истината е че плащат с крадени и добити по престъпен начин пари за да са болни.Държавата и законодателството знаят и позволяват това.Няма нито един наказан.Толкова години не се търсеше сметка от тази престъпна личност и тя живееше луксозен живот на гърба на фалирали от нея и семейството й предприятия и хиляди хора оставени да гладуват без работа.Тогава никак не й идваше на ум да се прави на болна.Сега всички знаят че лъже и никой не й търси сметка.Чакаше се да се види какъв начин ще намери да прескочи закона и той е налице-най използвания.Докога ще минава?Който има престъпно пари в Бг е над закона.В европейските държави не е така.Значи има надеждаи в Бг да заработи закона или???

    Post a Reply

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 5 =