Райънеър отмени около 600 полета заради стачка

Предстояща стачка на салонния екипаж на “Райънеър” причини отмяна на 600 полета в Европа за 25 26 юли. На тези дати екипажите от Испания, Португалия и Белгия ще стачкуват.

Салонният екипаж на компанията в Италия също ще стачкува, но от “Райънеър” заявиха, четова няма да засегне италианския график на полетите.

Служителите от всички страни искат нискотарифната ирландска компания да ги назначава на работа по законите на страната, в която са, а не по ирландските закони, каквато е настоящата практика. Те също настояват “Райънеър” да дава на сътрудниците си същите права, с каквито разполагат и служителите ѝ.

„Тези стачки са абсолютно неоснователни и единственото, което ще постигнат, е да развалят нечия семейна почивка, или да помогнат на конкуренцията ни в Белгия, Португалия и Испания”, заяви маркетинговият ръководител на “Райънеър” Кени Джакобс.

Друга част от исканията на стачкуващите са компанията да признае профсъюзите на пилотите и салонния екипаж. Те искат и представителите на тези съюзи да се избират от работниците, а не от ръководството, както е сега. В момента Райънеър признава профсъюзите на пилоти и кабинен екипаж само във Великобритания и Италия.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 − 14 =