Расте броят на заразените от COVID-19 в Китай

Новите случаи на заразяване са сравнително малко, но тенденцията е към повишение, а това не е добре за Китай, съобщи Би Би Си (BBC). 108 нови потвърдени случая са най-високият брой ежедневни инфекции за повече от пет седмици сочат официалните данни в страната.

Според статистиката основната причина е непрекъснат поток от китайски граждани, които се завръщат у дома от цял свят.Те представляват почти всички нови случаи на заразени с коронавируса. Почти половината са съсредоточени в северната провинция Хейлундзян, където някои китайски граждани пресичат границата с Русия пеша.

Въпреки строгите ограничения за международни пътувания, реалността е, че правителството не е успяло да спре напълно появата на нови случаи на заразата.

В провинция Хубей, където всичко започна, броят на болните е много малък, но хората все още умират.

Има съобщения за два нови смъртни случая през последното денонощие, но провинцията вече се счита за достатъчно безопасна за останалата част от страната и света.

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!


Искаш да засилиш имунитета си и да се предпазиш от COVID-19? Това вече е възможнмо благодарение на имуностимулатора разбработен за борба срещу коронавирус – Virimmunity произведен от NatMed Pharma USA

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × one =