Разбиха престъпна група, готвела убийства и побои на прокурори и полицаи

Задържана е престъпна група, готвела убийства и побои на прокурори и полицаи. За това информира ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

Тази група е съставила списък със служители на МВР и на Спецпрокуратурата, спрямо които са се планирали, според доказателствата, телесни повреди включително и убийства, каза Гешев.

Той обясни, че готвените действия спрямо полицаи и магистрати били заради това, че тези служители са работили активно върху други разследвания, свързани с обвиняеми и подсъдими от групата и не само. Прокурор Гешев обясни, че информацията за списъка е по свидетелски показания. В него имало двама прокурори, служители на ГДБОП, СДВР и ГД “Национална полиция”.

Един служител на СДВР е забелязал, че е следен и е познал едно от лицата, което било криминално проявено.

Десет души са с мярка за неотклонение задържане под стража. Четирима са обявени за общодържавно издирване. Един от задържаните е Иван Йосифов, син на Йосиф Йосифов – Костинбродския. Предполага се, че той е имал ръководни функции в групата.

 Групата се е занимавала с разпространение на наркотици и е в полезрението на ГДБОП от средата на 2017 г. Тя е опитвала да разшири дилърската си мрежа и е принуждавала непълнолетни и малолетни да продават наркотици.

Задържането на основното ядро на групата, е станало средата на миналата седмица при Шипка. Групата е изключително мобилна и конспиративна, информира директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Главният секретар на МВР Младен Маринов коментира, че ще бъде направено всичко, за да се защити всеки един служител на полицията и магистрат.

Източник: Darik

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 − five =