Разбиха престъпна група за рекет, тарторът – брат на депутат

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за рекет, действала на територията на София и други градове от март 2016 г. Това съобщиха от държавното обвинение.

Трима от обвинените, сред които и ръководителят на групата, който е брат на народен представител, са били задържани вчераЧетвъртият участник в момента е в Бургаския затвор,където изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие, се казва в съобщението на спецпрокуратурата.

Според събраните доказателства групата е решавала чрез брутални силови действия и срещу солидно заплащане финансови спорове, поемала е и е изпълнявала поръчки за “наказателни акции” срещу конкретни хора или е възлагала изпълнението им на трети лица. Събрани са доказателства, че групата е възлагала поръчки за следене и побой над простреляния на 18 декември 2017 г. в София директор на звено “Фискален контрол” в НАП Иво Стаменов, който впоследствие почина.

Седмица преди Коледа миналата година тогавашният шеф  на звено „Фискален контрол” в НАП  Иво Стаменов бе прострелян на метри от входа на детска градина в района на столичната ул. „Дунав”. По-малко от месец след стрелбата той почина в болницата.

От Спецпрокуратурата обясняват, че сред основните задачи на разследващите дейността на престъпната група е да установят дали нейни участници или лица, на които са възлагани поръчки за насилствени действия, имат връзка с покушението над данъчния служител.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × three =