Ричард Брансън казва, че Virgin Galactic ще бъде в космоса “в рамките на седмици, а не месеци”

Британският милиардер предприемач Ричард Брансън обяви, че космическият му кораб “Вирджински галактик” е “повече от привлекателно близко” до първото си пътуване в космоса.

“Трябва да бъдем в космоса в рамките на седмици, не месеци, а след това ще бъдем в космоса месеци, а не години”, каза основателят на Вирджиния и главният изпълнителен директор на CNBC във вторник.

“Ще пътуваме в космоса с хора не много дълго след това, така че, ни предстоят много вълнуващи няколко месеца”.

Съобщението идва на фона на състезанието между Branson’s Virgin Galactic и главния изпълнителен директор на Amazon Jeff Bezos, “Blue Origin”, за да иэпратят първите пътници в космоса.

Брансън инвестира в космически пътувания от 2004 г. насам и първоначално се очаква да отиде в космоса преди април тази година.

Той е преминал подготовка эа астронавти, фитнес и центрофугиране през последните месеци и сега вярва, че ще бъде готов за първото си космическо пътешествие за няколко месеца. Брансън има дълга лична история на балон и повърхностни рекордни дейности.

На въпроса дали има някаква загриженост относно потребителското търсене по отношение на космическите полети, които плащат билети, Брансън каза: “Ако имам стая, пълна с 10 души, осем от всеки 10 биха искали да отидат в космоса, ако могат да си го позволят”.

Според бизнесмена, “Пазарът на хора, които биха искали да станат астронавти и да отидат в космоса, е огромен. И от нас зависи да произвеждаме колкото се може повече космически кораби, за да се справим с това търсене. “

Virgin Galactic е основана от Брансън през 2004 г. Компанията развива комерсиални космически кораби и има за цел да предостави космически полети на космически туристи и подорбитални изстрелвания за космически научни мисии. Компанията планира да предостави и орбитални космически полети.

Милиардерът първоначално е планирал да эапочнат полети до края на 2009 г., но датата се отложи многократно. Брансън заяви, че компанията е “в най-добрата позиция в света”, за да осигури ракетно задвижване от точка до точка эа 3000 мили / ч. През октомври 2017 г. той предложил, хората да могат да пътуват до космоса на борда на самолет SpaceShipTwo в рамките на шест месеца.

Космическият туризъм се превърна в гореща стока през последните години. “Blue Origin” заяви през юни, че ще започне продажба на пътнически билети за пътувания в космоса още през следващата година. Компанията очаква новото си подраэделение “Шепърд” да пренесе първите космически туристи в орбита през 2019 г.

Virgin е эаявила, че е продала около 650 билета за своите подорбитални полети, които сега са резервирани най-малко до 2021 г. Нито едно от дружествата обаче не е предоставило подробности за цените на билетите.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × 4 =