С какво е полезен сокът от моркови

В скорошно проучване се казва, че естественото вещество в суровите моркови, наречено фалкаринол, може да намали риска от рак. Фалкаринолът забавя растежа на раковите клетки и по-нататъшното им развитие. Чрез консумацията на морков, организмът се бори с инфекциите, като увеличава количеството на антиоксиданти, предпазващи тялото от туморните образувания. Най-лесно те може да се приемат под формата на сок от морков, който съдържа също минерали, фибри, витамини А и К, които са полезни и за други органи на тялото.

Сокът е богат също на алфа-каротин и бета-каротин, които тялото превръща във витамин А, важен за здравите клетки и активирането на ензими, предпазващи от канцерогени. Лутеинът в морковите пък притежава антиоксидантни, противовъзпалителни и противоракови свойства.

Според изследване сокът от моркови предпазва хората от рак на дебелото черво, рак на простатата и рак на гърдата.

Проведени са и други изследвания, които показват действието на сока от моркови. Проучване, направено с участието на пушачи, сочи, че тези, които включили сок от морков в диетата си поне веднъж седмично, са с 33% по-малък риск от развитие рак на белите дробове. Сокът също помага за унищожаването на раковите клетки и предотвратяването на метастазите на левкемия според проучване от 2011 г.

>> Подарете си здраве с натуралните хранителни добавки на Bulgaricus <<<

Един от основните фактори за натрупването на изродени клетки е киселинното pH. Раковите клетки трудно оцеляват в алкална среда. Туморните формации правят средата на тялото още по-киселинна, тъй като клетките отделят млечна киселина. Според изследвания пациентите, заболели от рак, имат ниво на киселинност над 1000 пъти повече, отколкото здравите хора – около 7,4. Ако нивото на pH не е балансирано, то тялото не може да се пребори с болестта. За да се поддържа алкална среда, трябва да се консумират повече плодове и зеленчуци като един от тях е морковът. Затова е препоръчително да се приема по-често сок от морков, който осигурява на организма доза хранителни вещества и има антиоксидантен ефект.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × 3 =