Седмицата на модата в Саудитска Арабия започна

Започна първата Седмица на модата в Саудитска Арабия, където престолонаследникът принц Мохамед бин Салман предприе големи социални реформи.

Досега арабска Седмица на модата, смятана за международно събитие със същата значимост, като тази на дефилетата в Париж или Милано, се организираше единствено в Дубай, столицата на модата в района на Персийския залив.

Сега версия на арабската Седмица на модата вече има и в Рияд, макар че е забранена за фотографи и е резервирана за публика, съставена от жени.

Големи имена в сектора на модата, като Жан Пол Готие и Роберто Кавали, ще представят свои колекции редом с модни дизайнери от Саудитска Арабия, сред които Аруа ал Банауи и Машаел Алраджи.

“В Саудитска Арабия винаги е имало интерес към модата”, увери принцеса Нура Бинт Фейсал ал Сауд, която е почетен президент на събитието, организирано в хотел “Риц-Карлтън” в Рияд – “Нашият моден съвет се опитва да изведе модната индустрия в Саудитска Арабия на невиждано досега ниво.” 

Второ издание на Седмицата на модата в Саудитска Арабия е планирано за октомври, съобщават от БТА. Модните дефилета в Дубай пък ще се състоят от 9 до 12 май.

>>Учените създадоха най-ефективните хапчета против импотентност Sexavit!<<

Автор: iprobg1

Сподели тази статия:


Trackbacks/Pingbacks

  1. Седмицата на модата в Саудитска Арабия започна - PIKANTNO.BG - […] Досега арабска Седмица на модата, смятана за международно събитие със същата значимост, като тази на дефилетата в Париж или…

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

six + 18 =