Сексът след 60

Забравете за стереотипите: възрастните хора също правят секс. Както показват статистическите данни, възрастта не е пречка за интимния живот. През годините се развива цялата гама от чувства, за които дибрият секс допринася: удоволствие, страст, опит за интимност и единство, радост. Да, болестите усложняват интимните вазимоотношения на тези над 60-годишна възраст, но винаги има начин да направим интимния живот хармоничен. И не мислете, че грижата за безопасен секс е отменена, ако жената няма цикъл, защото за полово предаваните болести няма възраст.

През 2014 г. Американската асоциация за сексуално здраве интервюира 3000 мъже и жени до 74 години, които имат сериозна връзка.

 • 2/3 от респондентите заявяват, че отделят доста врене за секс.
 • по-голямата част от анкетираните се чувстват здрави и щастливи, ако всичко върви добре в леглото.
 • половината от анкетираните биха искали да правят секс по-често.
 • анкетираните правят любов средно 5 пъти месечно.
 • мъжете искат да правят секс 10 пъти месечно.
 • за жените е оптимално да правят секс 8 пъти месечно.
 • Дистрибутор купидон таблетки    USABrands

Възоснова на отговорите, получени по време на проучването, изследователите са установили, че по-възрастните мъже и жени разбират по различен начин подобряването на сексуалния живот. За жените, например, е важно да имат оргазъм, да чувстват емоционална връзка с партньора и да се забавляват със секса като цяло. Мъжете се интересуват от подобряване на потентността, защото физическото, а не емоционалното удоволствие е по-важно. Независимо от възрастта, те са склонни да опитат нещо ново в леглото и да експериментират.

Възрастните хора не винаги действат мъдро, когато става въпрос за предотвратяване на болести, предавани по полов път. Според проучването, само 5,1℅ от мъжете и 7,4℅ от жените са използвали презервативи по време на последния си сексуален контакт.

Нежеланата бременност, която се възприема от много двойки като катастрофа, вече не е заплаха в напреднала възраст, така че хората се отпускат. Те не мислят за защитата на здравето си, въпреки че всъщност са податливи на болести, предавани по полов път, както и по-младите.

В брошурите на клиниките, които лекуват СПИН, хламидии и гонорея, няма снимки на посивели мъже, въпреки че това е много важно. Не е изненадващо, че възрастните хора смятат, че тази информация не ги засяга и са по-малко запознати с рисковете, които крият интимните контакти.

Лекарите, които предписват лекарства за лечение на еректилна дисфункция на по-възрастните мъже, както и хормони и вагинално смазване на жените по време на менопаузата, не винаги ги информират за предпазните мерки, свързани с полово предаваните болести.

Възрастните жени трябва да говорят с партньорите си за безопасен секс. Особено трудно е за дамите, които са на години, да поискат от нов партньор да използеа презерватив. Това често води до недоразумения и критика, отколкото през младостта, когато човек се чувства задължен да се предпази от нежелана бременност. Какво трябва да направят възрастните жени? Лекарите съветват задължително да се използват предпазни средства.

Добрата ерекция означава добър секс, а добрия секс означава високо самочувствие и пълноценен живот. Можете да ги имате с помощта на сексуалния стимулант  Купидон хапчета за ерекция– натурален билков продукт, създаден да помогне на всеки мъж с еректилни проблеми, без никакви странични ефекти. Cupidon спомага за подобряване на сексуалния живот, действа благоприятно при отслабване на ерекцията или при нейното отсъствие, удължава половия акт. Таблетките оказват изключително въздействие върху еректилната дисфункция, която представлява невъзможност да се постигне или да се поддържа ерекция на мъжкия полов член.

 

Какво пречи на секса в зряла възраст?

Несъмнено възрастните хора трябва да се справят с определени проблеми  в сексуалния живот.

Хроничните заболявания са основен фактор, който пречи на пълноценен интимен живот в напреднала възраст.

Кои заболявания най-често водят до сексуални проблеми при възрастните хора?

 • сърдечно-съдови заболявания
 • диабет
 • заболявания на простатната жлеза
 • артрит
 • остеопороза
 • симптоми на сенилна деменция.

В допълнение, лекарствата, които се приемат за хронични заболявания, могат да имат странични ефекти, които влияят върху възбуждането и потентността (особено лекарствата за сърдечно-съдови заболявания). Пациентите в напреднала възраст с намаление на ефикасността, трябва просто да поискат от кардиолога да им смени лекарствата, ако тези причиняват проблеми с ерекцията.

Как да подобрим секса в напреднала възраст?

Всеки, който гледа телевизия, е виждал многократно реклами за лекарства, предписвани за еректилна дисфункция. Но повечето мъже не знаят, че има инжекции, които се поставят директно в пениса. Това е далеч по-ефикасно от виаграта.

Когато възрастните хора се притесняват поради проблеми в сексуалната сфера, те трябва да се обърнат към професионалисти, към лекар, с когото няма да им е неудобно да говорят за секс. Гинекологът  помага на жените да продължат интимния си живот с появата на менопаузата. Урологът ще определи причините за сексуалните проблеми при мъжете. Сексологът помага на двойките да намерят начин да се наслаждават на секса и да преодолеят ограниченията, които им налага възрастта.

 

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × two =