Шефът на горското в Силистра бе задържан за подкуп

Директорът на Териториалното поделение „Държавно горско стопанство“ в Силистра инж. Георги М., е бил задържан в кабинета си вчера, след като поискал и приел 4600 лева, за да не извърши действия по служба. Парите са поискани и приети като „такса спокойствие“, съобщават от прокуратурата.

Според държавното обвинение директорът на силистренското териториално поделение „Държавно горско стопанство“ е искал по 500 лева на камион от концесионер, добивал дърва в държавни гори.

>> Подарете си здраве с натуралните хранителни добавки на Bulgaricus <<<

Окръжната прокуратура в Силистра е повдигнала на Георги М. обвинение за това, че като длъжностно лице чрез злоупотреба със служебно положение е поискал дар, за да не извърши действие по служба. Наказанието, което предвижда закона за такова престъпление, е лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от право да се заема определена длъжност и да се упражнява определена професия. С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Силистра обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Разследването, което е под наблюдението на Окръжната прокуратура в Силистра, продължава. След анализ на събраните доказателства наблюдаващият прокурор ще внесе искане в съда мъжът да остане в ареста.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × 4 =