След пороя в София: Наводнени улици, жилища без ток и блокиран транспорт

Вследствие на падналия обилен дъжд снощи в столицата служителите на пожарната служба са реагирали на над 250 сигнала за наводнение улици, мазета, приземни етажи, подлези, ресторанти, детски градини, информираха от МВР.

От 18.30 часа на 18 юни до 6 часа тази сутрин, пожарникарите са отработили около 57 сигнала, допълниха от вътрешното ведомство. Няма информация за пострадали и бедстващи граждани.

По информация на НИМХ-БАН, количеството на падналите валежи в района на центъра на град София е около 50 л/кв.м. От Столична община съобщиха, че 8 екипи на дирекция “Аварийна помощ и превенция” заедно с екипите на столичната пожарна са работили през изминалата нощ по сигнали за наводнени пътни участъци и подлези, както и на сигнали за съборени от бурята дърветав районите Витоша и Лозенец.

Проверено е състоянието на всички по-критични места в града. Няма поражение по транспортната инфраструктура. Дежурни служители от дирекция “Околна среда” и от районните администрации следят денонощно нивата на язовирите и критичните места на реките. Към момента реките на територията на София понижават нивата си. Язовирите Мрамор Мърчаево и Суходол се изпускат контролирано.

Градският транспорт се движи нормално. През деня ще продължи работата по отстраняване на паднали дървета и счупени клони от бурята, както и почистването на улиците главно в планинските райони от наноси, допълниха от общината.

 БТА

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 2 =