След уикенда валежи и захлаждане

Днес облачността отново ще се увеличи от запад на изток и привечер са възможни слаби превалявания в Западна България. Вятърът ще е по-осезаем на изток, където в следобедните часове скоростта на поривите ще достига до 50 километра в час. Температурите през деня ще са между 17 и 22 градуса. По-хладно се очертава времето около крайбрежието, предаде NOVA.

В планинските масиви на Западна България ще превалява дъжд, а над 1800 метра и слаб сняг. По Черноморието ще е облачно, но сухо. В хода на деня ще се усилва вятърът.

През нощта и утре се очакват валежи, които ще са по-значителни в Югоизточна България. Отново там утре ще има и гръмотевична активност. В събота облачността ще се разкъса до слънчево време, но в неделя и в началото на новата седмица очакваме страната ни да попадне под влиянието на обширен средиземноморски циклон. Ще вали с по-голяма честота и интензивност в Западна и Централна България. Валежите ще са придружени от гръмотевици и по-силен вятър. Дневните температури до края на тази седмица ще са над 20 градуса. В началото на новата обаче ще паднат надолу с няколко градуса.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve + 19 =