Смъртоносни такси за еврото, тъй като повече европейски държави репатрират злато

Последната тенденция сред европейските държави да репатрират своите златни резерви, предизвиква безпокойство в Брюксел. В интервю, Клаудио Грас от Швейцарската консорциум за благородни метали, споделя, какво според него,за да разбере какво стои зад тази тенденция.
Според Грас процесът означава разпадане, което обикновено идва с нестабилност, вълнение, повече държавна намеса и контрол.

“Централните банки започнаха репатрирането преди няколко години, което означава, че трябва да се имат предвид Брексит, Каталония, Тръмп, Африканския съюз или нарастващото напрежение между  в Брюксел и страните от Източна Европа”, казва  той

Грас обясни, че всички тези симптоми са очевидни днес и “поради това централните банки може би са видели това, много преди обществеността да осъзнае това”.
Той казва, че е честно да се каже, че светът се отдалечава от централизираната система.

“Ако следваме тази тенденция, следва да е очевидно, че следващата стъпка трябва да бъде още по-голямо разпадане на по-малки единици от националните държави. С такава геополитическа фрагментация идва децентрализацията на властта. ”

Анализаторите посочиха, че страните от ЕС виждат златото като застраховка в случай, че в крайна сметка се върнат към националните си валути. Според Трас, само глупак вярва, че можеш да създадеш богатство от нищо и да го използваш като основа за устойчива система.

“Нашата система се основава на 7-процентна хартия и 93% цифрови единици, подкрепени от нищо друго освен обещанията на централната банка да изплати дълга си в бъдеще чрез инфлация и данъчно облагане”.

Той обясни, че в западния свят правителството принуждава хората да се откажат от между 35 и 65 процента от доходите си и да ги вкарат в задължителни пенсионни фондове, пенсионно осигуряване, данъци и т.н.

“Ако отнемете 100 процента от плодовете на труда на дадено лице, това се определя като робство … Така че все още има място, но не изглежда добре.”

Грас добави, че с “ускоряващата се дезинтеграция на еврозоната и появяването на по-националистически и десни партии, които имат ясна политика, това е против ЕС”.
“Това е просто въпрос на време – еврото, най-изкуствената валута, която някога ще се разпадне” , заключи той.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 + 20 =