Сметки на БДЖ-Пътнически преводи бяха запорирани от кредитори

Запорираха сметки на БДЖ Пътнически превози

Кредиторите по втория облигационен заем, предоставен на БДЖ Холдинг, са запорирали сметките на БДЖ – Пътнически превози. Причината – дъщерната компания е солидарен длъжник с холдинга.

Има начини да се осигурят средства за заплати в БДЖ и за следващите месеци, заяви за ДарикПетър Бунев, председател на Съюза на железничарите към КНСБ. Той уточни, че запор върху сметките на железопътната компания е получен миналата седмица в петък от частен съдебен изпълнител.

“Беше малко изненадващо, че си получиха по-рано заплатите. Платихме по-рано, защото по-добре да бяха платени, иначе щяха да изтеглят и тези пари. До следващия месец има достатъчно време да се съберат приходи. Ние ще търсим варианти, но да не говорим сега. Нормално е да имат притеснения хората”, коментира Бунев.

Купидон таблетки на едро    USABrands

Бунев изтъка, че това е поредният запор, като сега се търсят последните 60 млн. лева главница плюс приблизително 30 млн. лева лихва. Ръководството на дружеството е изтеглило около 11 млн. лева и е изплатило по-рано заплатите на служителите, добави синдикалистът.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 − 9 =