Стабилизираха състоянието на Жорж Ганчев

Жорж Ганчев е в стабилно състояние, диагностициран, в момента е сравнително спокоен. Това каза пред БГНЕС проф. Генчо Начев, директор на болница „Света Екатерина“ в София, където по-рано днес политикът бе приет със съмнение за инфаркт.

Проф. Начев уточни, че пациентът е имал запушен съд, лекарите са успели да го отпушат. Поставен е стенд и състоянието му е стабилизирано. Жорж Ганчев е имал късмет, че е бързо е постъпил в болницата в рамките на т.нар. „златен час“.

78-годишният политик е припаднал на паркинга на “Ал. Батенберг”. Сигнал към “Спешна помощ” е подаден в 15:06 ч. Бързата медицинска намеса се е оказала решаваща за състоянието му.

Жорж Ганчев, чието рождено име е Георги Ганчев Петрушев, е български политик, многократен кандидат за президент, народен представител, основател и председател на Българския бизнес блок.

Завършва Британската академия по фехтовка и Театралния институт в Холивуд, Калифорния. През периода 1973-1988 г. се изявява като режисьор, сценарист в театъра, продуцент в киното и театъра на Англия и САЩ. През 1970 и 1974 г. е световен шампион по фехтовка при професионалистите. Изявявал се е и като актьор.

В българския политически живот се включва активно след 10 ноември 1989 г. Председател на Българския бизнесблок (БББ) от неговото създаване на 24 ноември 1990 г. Участва в изборите за президент през януари 1992 г. и получава 17% от гласовете, което го нарежда на трето място сред кандидатите на първия тур.

Депутат от Варна в 37 Народно събрание, Председател на Комисията по радио, телевизия и БТА в 37 НС януари-април 1995 г. Кандидат за президент от БББ през 1992 и 1996 г. В 38-то Народно събрание беше председател на парламентарната група на БББ.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × two =